Hallo, Ik ben Karolien. Mama van 2, kleuterjuf, ondersteuner en Ergotherapeut.

 

Na een tiental jaar in het onderwijs was het tijd voor wat nieuws. Ik wilde verder dan de brede basiszorg en wou meer expertise kunnen voorleggen. Omdat kinderen mij nauw aan het hart liggen, creativiteit een talent is en ik zelfstandigheid hoog in het vaandel draag was Ergotherapie een logische keuze. Tijdens mijn opleiding richtte ik mij voornamelijk op kinderen en werd mijn interesse in atypische leerontwikkelingen nog groter. Ik verdiepte mij reeds in schrijfmotoriek en executieve functie en bouw ondertussen ook ervaring op als ondersteuner binnen het ondersteuningsnetwerk ‘ONW Centrum’. Ernaast geef ik ook Wobbelturnen® en neem ik door de grote vraag naar ergonomisch advies op de klasvloer uw school/klas of thuiswerkbureau graag onder de ergonomische loep.

 

Ik wil graag een meerwaarde bieden in de begeleiding van kinderen én hun ouders. Tijdens mijn sessies probeer ik op een speelse wijze de vastgelopen of vertraagde ontwikkeling te stimuleren.

 

Ik werk vaak met smart games of andere gezelschapsspelen die ik dan aanpas aan de ondersteuningsnoden van het kind. Ook een eenvoudig kaartspel wordt vaak ingezet tijdens therapie. Voor schrijfmotoriek baseer ik mij op ‘ik kan het’ (Van Waelvelde, H. De Mey B. Dewitte, G.) naast de op school aangeboden methode. Ik sta voor therapie op maat van het kind waar we samen op zoek gaan naar realistische doelen die ze zelf belangrijk vinden en willen nastreven. Dit binnen de zone van hun naaste ontwikkeling. 

 

Omdat we als ergotherapeut het functioneren binnen de eigen context willen stimuleren kan therapie zowel in de thuis- als de schoolomgeving.

 

Ik ben erkend als Ergotherapeut bij het FOD gezondheid en het RIZIV.