workshops

Hieronder vind je een aanbod aan workshops. Wens je meer info of schrijf je graag in? Dit kan via Contact

 

 

‘Linkshandig, wat nu!?’

Over de begeleiding van linkshandige kinderen thuis of  in de klas.

 

Linkshandigheid... een mysterie waarover het laatste nog niet gezegd is. 

We komen van een tijd waar links als boosaardig wordt gezien. De linker arm op de rug gebonden, met de regel op de hand geslagen,… maar enkele voorbeelden van die goeie oude tijd. Dat is gelukkig al lang voorbij, maar het fenomeen ‘linkshandigheid’ houdt de wetenschap nog steeds bezig. Wil je meer weten over de begeleiding van linkshandige kids in de klas of heb je thuis een linkshandig kindje maar zijn jullie als ouder rechtshandig? Ik help jullie graag verder!

 

‘Fijne motoriek, werkt fijn’

Waar het belang van fijn motorisch werken ter voorbereiding op het schrijfonderwijs wordt benadrukt.

 

Fijne motoriek... voor mij DE basis om te leren schrijven. Een goede zithouding, een natuurlijke pengreep, sterke handen en vingers en een goede samenwerking tussen beide handen. In deze workshop kijken we niet alleen naar het belang van de fijne motoriek maar ook naar hoe je dit in je klas kan inwerken.

 

‘Ik zit met pit’

Waarin we samen op zoek gaan naar een fijne, gezonde en pijnvrije zithouding voor zowel de leerkracht als de leerlingen.

 

 

 

 

Annulatievoorwaarden.

 

Je deelname aan activiteiten is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

Annulaties kunnen uitsluitend per e-mail aan karolien@ergolien.be en dit ten laatste 14 kalenderdagen voor de aanvang van de activiteit. Hierbij kan een administratiekost van 10% van het inschrijvingsgeld worden aangerekend.

Annulaties die we minder dan 14 kalenderdagen vóór aanvang van de activiteit ontvangen, worden niet terugbetaald.