Workshops

 

Momenteel worden er geen workshops gegeven!

Wil je een inrichten op je school of praktijk? Dat kan wel, stuur gerust een mailtje en we bekijken de mogelijkheden.

karolien@ergolien.be

 

De keuzes:

‘Linkshandig, wat nu!?’

Over de begeleiding van linkshandige kinderen thuis of  in de klas.

Linkshandigheid... een mysterie waarover het laatste nog niet gezegd is. 

We komen van een tijd waar links als boosaardig wordt gezien. De linker arm op de rug gebonden, met de regel op de hand geslagen,… maar enkele voorbeelden van die goeie oude tijd. Dat is gelukkig al lang voorbij, maar het fenomeen ‘linkshandigheid’ houdt de wetenschap nog steeds bezig. Wil je meer weten over de begeleiding van linkshandige kids in de klas of heb je thuis een linkshandig kindje maar zijn jullie als ouder rechtshandig? Ik help jullie graag verder!

 

 

‘Fijne motoriek, werkt fijn’

Waar het belang van fijn motorisch werken ter voorbereiding op het schrijfonderwijs wordt benadrukt.

Fijne motoriek... voor mij DE basis om te leren schrijven. Een goede zithouding, een natuurlijke pengreep, sterke handen en vingers en een goede samenwerking tussen beide handen. In deze workshop kijken we niet alleen naar het belang van de fijne motoriek maar ook naar hoe je dit in je klas kan inwerken.

 

‘Ik zit met pit’

Waarin we samen op zoek gaan naar een fijne, gezonde en pijnvrije zithouding voor zowel de leerkracht als de leerlingen.

 

'Executieve functies'

Taken die niet op tijd afraken, materialen die worden vergeten, antwoorden die door de klas worden geroepen, onverwachte woedeaanvallen, concentratieproblemen,...

Kijk eens naar de Executieve functies, de functies om een taak - van voor het begin tot het toonmoment - tot een goed einde te brengen.

Kom te weten welke executieve functies er zijn, hoe je een observatietool kan maken en hoe je er op kan inzetten. Een workshop en/of begeleiding op maat voor leerkrachten, ouders en therapeuten!

 

 

Vragen of een workshop boeken? Stuur gerust een mailtje.

 

 

Annulatievoorwaarden workshops:

Een workshop kan tot maximum 30dagen voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Latere annulaties worden Niet terugbetaald.