Ergotherapie

 

Je kan bij mij langskomen voor vragen en behandeling rond:

 

  • Basale stimulatie bij kinderen die zelf (nog) niet in staat zijn tot interactie. Door samen te bewegen beleven we plezier aan het contact en lokken reacties uit via somatische (huid), vestibulaire (evenwicht) en vibratorische waarneming. 

 

  • Algemene motoriek en zelfredzaamheid zoals evenwicht, lateralisatie, hulp bij het aankleden en de meest voorkomende dagdagelijkse handelingen.

 

  • (Voorbereidende) Rekenvaardigheden waarbij geoefend kan worden op Cijferherkenning, automatiseren van splitsingen, rekentaal en logisch denken.

 

  • (Voorbereidende) Schrijfmotoriek als fijne motoriek, voorbereidend schrijven, lettervorming en algemene schrijfhouding. 

 

  • Trainen van de Executieve functies waarbij we bijvoorbeeld inzetten op Inhibitie om jezelf stop toe te roepen, flexibiliteit om te leren omgaan met (plotse) verandering, werkgeheugen voor het onthouden van opeenvolgende taken,...  Meer weten? Check mijn IG pagina of boek een workshop

 

  • Sensorische informatieverwerking waarin we kijken naar eventuele over en/of onderprikkeling bij uw kind en op zoek gaan naar mogelijke aanpassingen van de (school) omgeving en tools aanreiken om hier mee te leren omgaan.

 

Dit alles op een zo speels mogelijke manier, met Spel, spelen en heel veel concreet materiaal.

Spellen zijn mijn perfecte maatje tijdens therapie. Elk spel wordt aangepast aan het doel van de sessie. Zo spelen we bv. 4 op een rij om de motoriek van de vingers en de hand te oefenen. Als we dit dan ook nog op de buik spelen, wordt bovenop de rompstabiliteit bevordert!

 

Een spel dat in therapie geoefend wordt blijft tot de volgende afspraak bij jullie. Je krijgt hier na de sessie een uitgeschreven handleiding van hoe het thuis te spelen. Zo kan de therapie op een speelse manier worden verdergezet. Er is ook de mogelijkheid om een spel voor korte of langere tijd uit te lenen. Zo kan je ook na de sessies verder aan de slag en puilt je spelletjes kast niet uit. ;-)

 

Elke therapie start met een intakegesprek (ook online mogelijk) waarin naast de hulpvraag ook de therapieduur besproken wordt. Dit kan variëren van 30min. tot 1u á 2u per week. Afhankelijk van de noden van uw kind.  

 

Vragen, een afspraak of wil je graag een spel uitlenen?  

karolien@ergolien.be